Sık Sorulan Sorular

  • “Duygusal Zeka 101" eğitiminde katılımcılara duygusal zekanın önemi aktarılmakta ve bireylerin duygusal zekalarını geliştirmek için neler yapmaları gerektiği konusunda rehberlik edilmektedir. Eğitimin sonunda katılımcılarımızın, kendileriyle ve çevreleriyle ilgili farkındalıklarını artırarak, ilişki biçimlerine farklı bir perspektiften bakmanın yollarını öğrenmelerini hedefliyoruz.

  • Duygusal zekası gelişmemiş bireyler, sosyal yaşamlarında ve iş ortamında kendi duygularını tanımakta zorluk çekerler. Bu durum, başkalarının duygularını anlamalarını da güçleştirir. Aynı zamanda, öz denetim konusunda yetersizlik yaşadıkları için karar alma ve uygulama aşamalarında sorunlar yaşayabilirler. Bu süreçte sosyal becerileri açısından da eksiklik hissedebilirler.

  • Duygusal zekası yüksek bireyler, bulundukları ortamdaki kişilerin duygusal ihtiyaçlarını ve kendi duygu durumlarını etkili bir şekilde analiz edebilirler. Bu anlayış, onlara olaylara kişisel bir bakış açısıyla yaklaşmadan, gerçekçi bir perspektiften değerlendirme yapma imkanı tanır. Sonuç olarak, bu kişiler daha dengeli, güçlü sosyal becerilere sahip ve yüksek duygusal dayanıklılığa sahip bireyler haline gelirler.